giovedì 3 gennaio 2013

återfödelsen av Kristus av Piero della Francesca i Sansepolcro i museet


Leden av kompositionen är siffran Kristus, som delar in i två delar landskapet är frodigt från höger till vänster dö dessa symboler framkalla Good and Bad regering fresk av Lorenzetti i Siena som både påverkat målning av Toscana, sitter Piero sover vid foten av sarkofagen och stången av flaggan med korset i Guelph partiet håller honom i direkt kontakt med det gudomliga, som om det skulle inspirera den Piero politiker som var kommunalråd och satt i nästa rum al'affresco. Normalt att han drog fördel av bilden, kanske meditera under dessa år till en politisk karriär. Hur rik köpman som gav sitt bidrag till samhället och med sin far, som satt i kommunfullmäktige hade han all rätt att en plats. Rådet träffade i hallen bakom fresk av uppståndelsen hall ett palats som byggdes av Malatesta eftersom kallelsen med kommunfullmäktige sade rådet'' konservativa''.
Soldaten lutar med armbågarna nära stenen i rätt öga verkar målningen att ange stenen, uttryck för filosofi medeltida skolastikerna som talade så att det inte finns några avsiktliga mentala objekt och innehåll denna riktning.
Idag, efter Bertrand Russell, kan man inte, oavsett hans läror som du inte kan fly ett tecken i övergången från medeltiden till renässansen som var Piero della Francesca. Siffran Kristus tycks återspegla full kraft förnuftets i besittning av materia av Piero upphöjelse av ökningen av Kristus, gör Piero honom ett tecken på andra plats till hans kännedom, kan du tro eller inte tro berättelserna inspirerande men verkligheten är att materien är att sätta den till Russell om förhållandet mellan ande och materia: "Låt sinnet, och materia verkar vara komposit" och det är hur världen görs.

Nessun commento:


Carlo Marino Buttazzo. 39/3318600143

Carlo Marino Buttazzo

Archivio blog