giovedì 3 gennaio 2013

de wedergeboorte van Christus van Piero della Francesca in Sansepolcro in het museum


De spil van de samenstelling is de figuur van Christus, die het landschap verdeelt in twee delen, een aan de rechterkant op de linkerzijde stervende weelderige deze symbolen roepen'' de goede en slechte regering'' Lorenzetti's fresco in Siena, dat een dergelijke invloed op het schilderen van Toscane gehad piero zit slapende aan de voet van de sarcofaag en de veiling van de vlag met het kruis van houdt hem in direct contact met de godheid, alsof het de Piero politicus die in 1442 en raadslid van het volk werd verkozen zitten in de volgende kamer om 'zou inspireren fresco. Normaal dat hij gebruik zou maken van beeld, misschien mediteren in die jaren een politieke carrière. Hoe maggiorente de gemeenschap en met zijn vader, die op de gemeenteraad dat hij het volste recht om een ​​zetel had zat De Raad ontmoetten elkaar in de hal achter de fresco van de opstanding hal van een paleis gebouwd door de Malatesta omdat bijeengeroepen op de gemeenteraad zei de raad'' conservatieve''.
Terwijl speer van de soldaat met zijn schild met de punt geeft de richting van Chimney Mountain'''' de berg waar de rivier de Tiber (ik gecontroleerd met een kompas), de soldaat leunend met de ellebogen dicht bij de steen in de rechterhoek als die kijkt naar het schilderij lijkt de steen, expressie van de filosofie van de middeleeuwse scholastici die zo sprak dat er geen intentionele mentale object en de inhoud van deze richting aan te geven.
Vandaag, na Bertrand Russell, kan men niet los van zijn leringen die je niet kunt ontsnappen aan een karakter in de overgang van de middeleeuwen naar de renaissance was Piero della Francesca. De figuur van Christus verschijnt aan de volle kracht van de rede weerspiegelen in het bezit van het onderwerp door Piero in de verheffing van de opkomst van Christus, Piero maakt hem tot een karakter op de tweede plaats om zijn kennis, kun je geloven of niet te geloven dat de verhalen inspirerend, maar de realiteit is dat de zaak is dat het te maken aan Russell over de relatie tussen geest en materie: "Laat de geest, zowel materie lijken te zijn samengesteld 'en dat is hoe de wereld is gemaakt.
Er is weinig bekend van een denkbeeldige verschuiving van de fresco in 1479, door een andere muur, misschien was hersteld en nieuwe werkzaamheden ten de opstanding marginaal omdat de infrarood-analyse en andere technieken om niet toe jaar onthulde het spoor opname in de muur die moet zijn geweest als ze hadden prettige werk dat niet is een rotatie van de muur had gemaakt gemaakt, omdat het in de lezing die door mij zeer weinig zou veranderen, maar zou in een nieuw licht zet de overweging dat Piero had stadje Sansepolcro gezien dat de soldaat met de speer aangegeven richting Urbino.
Buttazzo Carlo Marino http://buttazzocarlomarino.blogspot.it/2012/03/la-resurezzione-di-piero-della.html
 http://buttazzocarlomarino.blogspot.it/2007/10/il-termine-maniera-onnipresente-e-con.html

Nessun commento:

Leed Zeppelin ora e sempre

E alla fine siamo tutti come Crosby... Vabbè magari uno più tondo uno più magro però a parte gli scherzi non dimentichiamo che erano gli ...